Wednesday, September 1, 2010

Program Qiamulail

Bismillahirrahmanirrahim

Wahai sahabat-sahabatku yang berada di IPG Kampus Ipoh, marilah kita sama-sama bangun untuk menunaikan qiamulail sepanjang 10 malam terakhir ini...At-Thabarani meriwayatkan dari Ali R.A :

“Bahwasanya Rasulullah S.A.W membangunkan keluarganya pada sepuluh akhir dari bulan Ramadhan, dan setiap anak kecil maupun orang tua yang mampu melakukan shalat. “Berdasarkan hadis di atas, jelaslah bahwa Rasulullah S.A.W sendiri amat menitikberatkan 10 malam terakhir dalam bulan Ramadhan , jadi kita sebagai umat Baginda haruslah merebut peluang ini bagi memantapkan lagi amalan kita dengan harapan semoga Allah S.W.T menerima segala amalan kita dan mengampunkan segala dosa-dosa kita...

Ingatlah wahai teman-temanku, kita tidak tahu bilakah ajal kita, ianya boleh jadi sekejap lagi, esok mahupun minggu depan..Ramadhan kali ini boleh jadi Ramadhan yang terakhir bagi kita jadi elakkanlah diri daripada membuat perkara yang merugikan dan meyesalkan..

Hargailah masa yang kita ada sekarang ini dan manfaatkannya dengan sebaik-baiknya.. Moga-moga kita tergolong dalam golongan orang yang bertakwa..

Insya'Allah...

1 comment:

حسنى جميل said...

insyaallah,..tq tikah =)

d0akan ana kuat utk turun!